Geldlenen zonder bkr registratie
Header

BKR Registratie

Het Bureau Krediet Registratie is een instelling die in het leven is geroepen om de kredietwaardigheid van natuurlijke personen te kunnen beoordelen. Deze natuurlijke personen zijn doorgaans consumenten, maar kunnen ook bedrijven betreffen zoals eenmanszaken. Het BKR beoordeelt de kredietwaardigheid op basis van de kredieten die mensen uit hebben staan en de waarde van de betalingsachterstanden. Het BKR is een initiatief van de Nederlandse banken en verzamelt de data van ruim 9 miljoen consumenten. Op basis van deze data mag BKR geen oordeel vellen, maar kredietverstrekkers mogen dit wel doen op basis van deze gegevens. Zij kunnen er dan bijvoorbeeld voor kiezen om (tijdelijk) geen geld te lenen aan de betreffende consument.

Hoe werkt BKR?

BKR is een onafhankelijke stichting en krijgt haar gegevens van onder andere banken, postorderbedrijven en financieringsbedrijven. Een kredietverstrekker moet volgens de wet allereerst de consument op de hoogte stellen van de betalingsachterstand. Als deze persoon vervolgens nog niet overgaat tot betaling, dan wordt de betalingsachterstand gemeld bij het Bureau Krediet Registratie.

De bedrijven en instellingen die de gegevens aanmelden bij het BKR, kunnen vervolgens de gegevens van consumenten en bedrijven opvragen om zo een beeld te krijgen van de kredietwaardigheid van een specifiek persoon of bedrijf. Op basis van deze kredietwaardigheid beslissen de bedrijven om wel of niet geld ter beschikking te stellen.

Dit maakt BKR een doorgeefluik van informatie. Het doel van het verzamelen en doorgeven van deze krediet informatie is om mensen te behoeden voor financiƫle problemen. Betalingsachterstanden worden immers geregistreerd en bedrijven besluiten op basis van deze achterstanden om wel of geen krediet te verstrekken. Zodra de betalingsachterstanden zijn voldaan, registreert de kredietverstrekker dit. U wordt echter pas vijf jaar na het herstel verwijderd uit het Centraal Krediet Informatiesysteem (CKI).

Nadeel en gevaar van het Bureau Krediet Registratie

Als u een krediet aangegaan bent met een bedrijf of instelling, dan kan het gebeuren dat u moeite heeft om aan de verplichtingen te voldoen en het krediet op tijd af te lossen. Als dit gebeurt dan bent u niet de enige, zeker niet in deze tijd. Niets om voor te schamen dus. Het gevaar is alleen dat u voor minimaal vijf jaar gezien zult worden als wanbetaler. Ook als uw financiƫle zorgen al weer verholpen zijn. Door deze dreiging gebruiken veel kredietverstrekkers het BKR als dwangmiddel om te betalen.

Dit doen de kredietverstrekkers bijvoorbeeld door in een brief te verwijzen naar het BKR en de gevolgen van een vermelding bij het BKR. Op die manier hopen ze snel over het geld te beschikken dat u schuldig bent aan hen.

Geld lenen zonder BKR

Als u eenmaal bij het Bureau Krediet Registratie geregistreerd bent, dan is het lastig om daar vanaf te komen. Dit is wel mogelijk, maar alleen als u aan kunt tonen dat de negatieve BKR registratie onterecht is. Zelfs dan is het nog lastig om de BKR registratie ongedaan te maken.

Daarom is het aantrekkelijk om geld te lenen zonder BKR. Dit kan ook op verschillende plekken. Op deze website vindt u daar meer informatie over. Zo kunt u er voor kiezen om geld bij vrienden, familie of andere bekenden te lenen, maar dit is niet altijd de fijnste oplossing voor beide partijen. Een andere mogelijkheid is om een microkrediet af te sluiten. Dit is een minilening die een korte looptijd heeft. Bovendien zit er vaak een maximum aan vast voor wat betreft er geleend kant worden.

Geeft uw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *